Veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen over het ontwikkelen van apps. Bijvoorbeeld over hoe wij te werk gaan, of wat de kosten zijn. Hieronder vind u de antwoorden op de meest gesteld vragen.

Q. Wat is Augmented Reality

Heel eenvoudig uitgelegd is "augmented reality" en technische, maar visueele oplossing op "iets" te laten zien wat er niet is met behulp van een camera en een beeldscherm. Je plaatst dus een product of object op de juiste plaats binnen je camera beeld. Kortom; jij wil graag zien hoe die nieuwe stoel in je woonkamer staat, je download een app of gebruikt een weblink om de camera van je mobiele device te openenen en vervolgens nadat je telefoon de omgeving herkent, plaats je de stoel.

Q. Kan ik mijn website zelf eenvoudig aanpassen en beheren?

Dat kan zeker! Ook zonder technische kennis kan je jouw eigen website makkelijk aanpassen en beheren. Het beheersysteem is zo ontworpen dat het bewerken van tekst of afbeeldingen eenvoudig is voor iedereen. Mocht je er zelf toch niet uitkomen, dan staan wij uiteraard voor je klaar om je verder te helpen.

Q. Is het mogelijk om een app te koppelen met mijn boekhoudprogramma?

In heel veel gevallen wel, om hier zeker van te zijn is het handig om de naam van het boekhoudprogramma te googlen met de afkorting API. Vanzelfsprekend mag je ons ook vragen en dan gaan we op onderzoek uit.

Q. Is augmented reality via mijn website ook mogelijk?

jazeker, er zijn verschillende oplossingen hiervoor. Via webAR is het mogelijk om een link te genereren naar een 3D model. Een leuk voorbeeld hiervan is door in Google "leeuw" op te zoeken. Je kan de leeuw dan in 3D bij jezelf in de woonkamer plaatsen zonder dat je eerst een app hoeft te downloaden (weel Google chrome gebruiken).

Q. Hoe lang duurt het om een app te ontwikkelen?

De ontwikkeltijd varieert afhankelijk van de complexiteit van de app en de functionaliteiten die moeten worden geïmplementeerd. Een ruwe schatting kan worden gegeven door Blauwolk, maar het is belangrijk op te merken dat de ontwikkeltijd kan variëren. Wij hebben projecten opgeleverd waar het gehele traject aangaande het bouwen binnen een week hebben bereikt, echter zijn we ook afhankelijk van de controle ronde van Android en iOs. Dit kan tot 14 dagen duren.

Q. Hoe wordt de samenwerking en communicatie met blauwolk als ontwikkelaar beheerd?

Wij zorgen er graag voor dat je als klant op de hoogte bent van de werkzaamheden die wij aan het uitvoeren zijn. Afhankelijk van de grote van de app plannen we tussentijdse status update gesprekken in. Voor ons is het essentieel om afspraken te maken over regelmatige updates, rapportages om een soepele samenwerking te waarborgen en uiteindelijk tot het best mogelijke eindresultaat te komen.

Q. Hoe zit het met de veiligheid en gegevensbescherming van de app?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de app voldoet aan de relevante beveiligingsnormen en dat er passende maatregelen worden genomen om de gegevens van gebruikers te beschermen. We hebben op dit vlak veel ervaring, en kunnen helpen in dit proces. Hierdoor kunnen we ook zorgen voor bepaalde certificeringen die van belang zijn voor jou als klant.

Q. iOS app ontwikkeling

Indien je voor Apple devices een app wil ontwikkelen dan moet deze beschikbaar maken in de iOS app store. Blauwolk is een app ontwikkelaar die zich naast Android ook heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van iOS applicaties. Dit betreft voor zowel Smartphone's als ook Tablets van Apple.

Q. Zou ieder bedrijf een eigen app moeten hebben?

Niet alle bedrijven hebben een doelgroep die actief gebruikmaakt van mobiele apps. Sommige bedrijven opereren in sectoren waarin de interactie met klanten voornamelijk plaatsvindt via andere kanalen, zoals fysieke winkels, websites of sociale media. In dergelijke gevallen kan het ontwikkelen van een app mogelijk niet relevant zijn voor hun specifieke bedrijfsbehoeften. Wil je toch graag weten of het een meerwaarde kan zijn voor jou als bedrijf, dan denken we graag met je mee.

Q. Bestaande kanalen voldoen aan de behoeften, waarom zou ik nog een app willen.

In sommige gevallen kunnen bestaande kanalen, zoals een goed ontwikkelde website of een responsieve web-applicatie, al voldoen aan de behoeften van een bedrijf en de gebruikerservaring optimaliseren. Als de website bijvoorbeeld al mobielvriendelijk is en goed presteert op smartphones, kan de toegevoegde waarde van een aparte app beperkt zijn. Daarnaast is het wel zo dat bij een drukke webshop het bijvoorbeeld zo kan zijn dat een app zorgt voor klantenbinding en eenvoudige communicatie doormiddel van push notivicaties. Wil je alles weten over de mogelijkheden van een mobiele app, neem dan contact op met Blauwolk en we gaan samen kijken naar de mogelijke kansen.

Q. Welke soorten augmented reality-apps ontwikkelt Blauwolk?

We ontwikkelen AR-apps voor verschillende doeleinden, waaronder gaming, educatie, e-commerce, en industriële toepassingen, maar de meestgebruikte toepassing is het visualiseren van producten.

Q. Welke technologieën gebruikt Blauwolk om AR-ervaringen te creëren?

We maken gebruik van AR-platforms zoals ARKit (iOS) en ARCore (Android), evenals AR-brillen en marker-based AR-technologieën.

Q. Kan mijn telefoon ook werken met augmented reality

Indien je telefoon niet ouder is dan 5 jaar dan is de kans groot dat ook jou telefoon werkt bij het tonen van augmented reality. Een leuke test is om bijvoorbeeld "leeuw" op google te zoeken. Je krijgt dan de mogelijkheid om een leeuw via je telefoon te plaatsen. Druk op Weergeven in 3D, je krijgt eerst een 3D model en daarna selecteer je tonen in je ruimte.

Q. Kan Blauwolk ook software koppelen aan een app?

Ja, dit doen we via een zogenaamde API (verbinding). We nemen contact op met de partij die de software heeft gemaakt en vinden 9 van de 10 keer een oplossing. Op die manier kan de app gekoppeld worden aan de software die jij wil.

Q. Als ik een app wil laten bouwen moet ik dan naar Vriezenveen komen?

Nee hoor, iedereen bij ons heeft een auto en we kunnen volledig elektrische het gehele land bezoeken en komen dan ook graag bij jou op locatie.

Q. Wat zijn de kosten voor het ontwikkelen van een app?

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van de app, het gewenste ontwerp, de functionaliteit en het platform (iOS, Android, beide) waarvoor de app wordt ontwikkeld. Wel kunnen wij uit ervaring zeggen dat een eenvoudige app in eigen huisstijl al rond de 3000 Euro beschikbaar is.

Q. Welke informatie moet ik verstrekken aan Blauwolk als ik een app wil laten ontwikkelen?

Blauwolk heeft bepaalde informatie nodig om de app te ontwikkelen, zoals het doel van de app, de gewenste functionaliteit, het beoogde gebruikerspubliek en het ontwerpconcept. Het is belangrijk om de visie en vereisten van de app zo duidelijk mogelijk te communiceren. Wij nodigen je uit of komen bij langs om de stappen te doorlopen en nemen je bij de hand waar nodig.

Q. Wordt de app na de ontwikkeling onderhouden en geüpdatet?

Apps moeten regelmatig worden bijgewerkt om compatibiliteit met nieuwe besturingssysteemversies en bugfixes te waarborgen. Het is belangrijk om duidelijkheid te krijgen over de onderhoudsprocedure en kosten. Bij een eenvoudige app houd gaan wij uit van een kosten post van 50 Euro per maand. Naarmate de app groter wordt kunnen deze kosten oplopen.

Q. Android app ontwikkeling

Als je een app ontwikkeld voor Android dan komt deze op alle telefoons die Android als besturingssysteem hebben. Merken die gebruik maken van Android zijn Samsung, Motorola, Nokia, Sony en Huawei. Blauwolk is een gespecialiseerde app ontwikkelaar voor het ontwikkelen van Android applicaties. De app kunnen we schrijven in verschillende talen zoals bijvoorbeeld; Flutter, React, maar ook in een game engine zoals Unity.

Q. Wat als een app ontwikkelen te duur is voor mij?

Blauwolk heeft passende oplossingen voor bedrijven waarbij het net even niet uit komt om een App in een keer te betalen. Kom in gesprek en we zoeken naar een oplossing waarbij jij de perfecte app krijgt en wij aan het einde het bedrag wat bij de ontwikkeling past.

Q. Complexiteit en onderhoud van een mobiele applicatie

Het ontwikkelen van een app vereist technische expertise en kennis van programmeertalen en mobiele platformen. Voor bedrijven die deze interne expertise niet hebben, kan het een uitdaging zijn om een app te ontwikkelen en te onderhouden. Het kan ook nodig zijn om regelmatig updates uit te brengen om compatibiliteit met nieuwe besturingssysteemversies te waarborgen, wat verdere inspanningen en middelen vereist. Blauwolk heeft daarom een SLA met elk van haar klanten, dit zorgt ervoor dat de klant geen hoofdpijn krijgt van de app en alleen maar de vruchten hoeft te plukken.

Q. Wat is augmented reality (AR) en hoe verschilt het van virtual reality (VR)?

Augmented reality voegt digitale elementen toe aan de echte wereld, terwijl virtual reality (VR) gebruikers volledig onderdompelt in een virtuele omgeving. In de volksmond wordt mixed reality vaak gebruikt om een combinatie te maken van beide, denk hierbij aan de zogenoemde hololens van Microsoft.

Q. Hoe kunnen bedrijven profiteren van augmented reality in hun marketingstrategieën?

Augmented Reality kan interactieve en boeiende ervaringen bieden aan klanten, zoals virtueel passen van kleding of visualiseren van producten in hun eigen omgeving. Denk bijvoorbeeld aan het visualiseren van nieuw straatwerk in de tuin of het plaatsen van een tuinhuis.

Q. Wat wordt bedoelt met ARKit en ARCore.

Dit zijn technieken die worden gebruikt om Augmented Reality toe te passen bij Android (ARCore) en iOS (ARKit). Deze platformen zorgen ervoor dat de camera van je telefoon gebruikt kan worden om objecten te plaatsen in de echte wereld.

Vraag uw offerte aan


Onze locatie

Nederland:
bedrijfsweg 72, 7671 EG
Vriezenveen
Telefoonnummer:

085 06 07 040

E-mail:

info@blauwolk.com