De Toekomst van Sleufsilos: Zwaagstra Beton's 3D Configurator

Blog Single

In de wereld van de landbouw en de betonindustrie heeft innovatie altijd een cruciale rol gespeeld. Het is dan ook geen verrassing dat Zwaagstra Beton, gevestigd in Hoogeveen, en Blauwolk uit Vriezenveen Twente de handen ineen hebben geslagen om de toekomst van sleufsilos te veranderen. Met hun baanbrekende 3D-configurator, die in september 2023 werd gelanceerd, hebben ze een uniek platform gecreëerd waar boeren nu hun eigen sleufsilos kunnen ontwerpen en configureren.

Een Nieuw Tijdperk van Betonconstructies

Sleufsilos zijn cruciaal voor de opslag van voer voor vee in de agrarische sector. Ze moeten duurzaam, praktisch en kostenefficiënt zijn, maar bovenal moeten ze aan de specifieke behoeften van boeren voldoen. Zwaagstra Beton is al jaren marktleider op het gebied van sleufsilo's, en samen met Blauwolk hebben ze een handig tool gecreëerd om de interactie tussen boeren en hun toekomstige siloconstructies te verbeteren.

De Kracht van 3D Configuratie

De 3D-configurator van Zwaagstra Beton en Blauwolk stelt boeren in staat om sleufsilos in 3D te ontwerpen en configureren op basis van hun exacte behoeften. Maar wat dit project echt bijzonder maakt, is de integratie met Google Maps. Hierdoor kunnen boeren niet alleen de silo's ontwerpen, maar ook hun ideale locatie op hun eigen terrein visualiseren.

Dit betekent dat boeren:

  • De afmetingen van de sleufsilos kunnen aanpassen op basis van de beschikbare ruimte.
  • De silo's kunnen positioneren op de meest handige locaties.
  • De configuraties kunnen delen en bespreken met experts of collega-boeren.
  • In real-time zien hoe de silo's hun boerderij optimaliseren, dankzij de integratie met Google Maps.

Een Meerwaarde voor Boeren en Producenten

Voor boeren is de 3D-configurator van Zwaagstra Beton niet zomaar een leuk speeltje. Het is een waardevol hulpmiddel dat hen in staat stelt om silo's te ontwerpen die perfect aansluiten bij hun unieke behoeften. Dit zorgt voor efficiëntie in voeropslag, kostenbesparingen en een beter beheer van hun land.

Maar het gaat nog verder dan dat. Voor Zwaagstra Beton betekent deze innovatie dat ze niet alleen luisteren naar de wensen van boeren, maar deze ook in realtime in productie kunnen brengen. Dit zorgt voor een naadloze ervaring voor de klant en stelt Zwaagstra Beton in staat om snel en efficiënt te leveren.

WebGL: Toegankelijkheid voor Iedereen

Een ander indrukwekkend aspect van dit project is het gebruik van WebGL-technologie. Hierdoor is de 3D-configurator toegankelijk via elke moderne webbrowser, waardoor boeren hun silo's kunnen ontwerpen en plannen zonder ingewikkelde software te hoeven installeren.

De lancering van de 3D-configurator in september 2023 heeft een nieuwe norm gesteld voor de betonindustrie en de agrarische sector. Het is een lichtend voorbeeld van hoe samenwerking tussen technologiebedrijven en producenten kan leiden tot innovatie die de industrie verandert en de behoeften van klanten op de eerste plaats stelt.