Er zijn tegenwoordig verschillende mogelijkheden om augmented reality te laten werken. Je kan een app laten ontwikkelen die in de stores kan worden aangeboden van bijvoorbeeld Android, maar je kan ook via zogenaamde webAR een linkje laten maken waarbij je product in AR getoond kan worden. Dit laatste is super makkelijk als je geen heel breed assortiment hebt, of niet een hele variatie in bijvoorbeeld kleuren of texturen.
Bij webAR moet er namelijk achter de schermen per 3d model een link worden gegenereerd. Je kunt na het selecteren van de link en dus het bekijken van het model niet gemakkelijk switchen tussen verschillende kleuren en/ of stijlen. Je moet eerst terug naar het hoofdmenu en vanuit daar kun je pas weer voor een andere variant gaan.
Op het moment dat je een app laat ontwikkelen en deze beschikbaar maakt in Android en iOs, dan kun je configureren en variëren ook nadat je het product hebt geplaatst. Zo kun je bijvoorbeeld een schutting plaatsen in je tuin en met een simpele knopdruk de kleur of uitstraling van de schutting wijzigen.
Voor de eerste variant (webAR) is het gebruikelijk om via de website eerst een korte configuratie te doorlopen. Zo heb je niet allemaal verschillende linkjes op je website, maar kan de gebruiker gemakkelijk het eind product vinden en uiterlijk ook tonen in AR.
Dus in principe adviseren we vaak in een klein assortiment wat zichtbaar moet worden in AR en een goedlopende website gebruik te maken van webAR. Mocht je de gebruiker de ultiem ervaring willen geven en ben je niet bang om een stapje verder te gaan dan zouden we natuurlijk altijd voor een app gaan. Ook kan de ingewikkeldheid van je productgamma webAR bijna onmogelijk maken, en dat kan een reden zijn om voor een app in de stores te gaan.